Blog 3 donderdag 5 september 2024

Blog 3 donderdag 5 september 2024

Een rollercoaster aan gebeurtenissen én emoties …..

Ongelofelijk wat er in een week kan veranderen zeker als je kijkt naar de donaties die in deze week zijn binnengekomen. Vorige week donderdag stond de teller op 8400 euro maar afgelopen zaterdag bereikten we de cruciale 10.000 euro. Ik heb zoals eerder beloofd de vlag hier laten wapperen. Maar ook zondag gingen de donaties door, we raakten de 11000 euro aan. Gisteravond nog wat extra aandacht gekregen via Omrop Fryslan en Facebook waardoor er binnen 24 uur nog eens ruim 1000 euro is gedoneerd. De teller staat op dit moment op 12140,50 euro…..ik ben er echt beduusd van.

En ondertussen gebeurt er nog veel meer. Ik ben vanmorgen in gesprek geweest met het management van crematorium Respectrum, ook zij ondersteunen met een bedrag van 500 euro en een heel aantal medewerkers van het crematorium van Dokkum starten de pelgrimswandeling met mij vanuit Paesens. Maar ook vele anderen hebben zich aangemeld om mee te wandelen. In de loop van volgende week hoop ik een definitieve indeling van de meelopers te maken, anderzijds groeit alles nu zo snel dat ik ook zeg: wie onderweg wil aanhaken: haak gerust aan, voel je vrij om mee te gaan.

Erg blij ben ik ook met mijn ICT-man Mark de Boer van Madebo uit Kollumerzwaag. Afgelopen week heeft hij voor mij alle routes in kaart gebracht inclusief tijdspad en dergelijke. Onbetaalbaar die man.

Vele kerken en andere openbare locaties hebben al aangegeven mee te willen werken. Ik krijg voor onderweg gratis voetmassages aangeboden en kan op een aantal mensen 24/7 een beroep doen waarvoor ook maar.

Ook is duidelijk geworden wat ik ga doen op de locaties die ik bezoek. Er zal een kaars aangestoken worden voor hen die gemist worden en die wij gedenken maar ook zal ik woorden van troost, moed en hoop ten gehore brengen en ik eindig overal met een oproep tot vrede en een vredeswens voor de wereld en de mensen die daar in wonen.

Een nadere verduidelijking volgt ook nog.

Ook zullen er onderweg live beelden gemaakt worden van de wandeling en waar mensen dat willen kunnen zij ook een rol in die fimpjes krijgen. Niets moet, alles mag. Soms kunnen persoonlijke verhalen andere mensen ook weer tot steun zijn.

Dank ook aan mijn liefste lief Elwie, dank voor je geduld, je begrip en vooral ook voor je kalmte. Wat zou ik zonder jou moeten?

Ik laat het hier vooreerst vandaag weer even bij.

Mocht je nog willen doneren?

Laat het weten: pelgrimswandeling.nl

Warme groet,

Jan.