Blog 1: Here we go: het eerste begin!

Blog 1: Here we go: het eerste begin!

En daar is ie dan: mijn eerste blog in het avontuur wat de pelgrimswandeling “Van Moddergat tot Appelscha” toch echt ook is. Wat is er veel gebeurt sinds de website pegrimswandeling.nl 11 juli in de lucht is gegaan met dank aan Mark de Boer van Madebo Kollumerzwaag. En ook de donaties: ver boven verwachting is er gedoneerd en al ruim 1000 euro meer dan het gewenste einddoel is bereikt en nog mooier: er staan nog enkele toegezegde donaties open. Deze zullen het bedrag ook nog verhogen.

Inmiddels werd de tocht zelf ook nog uitgebreid, na Dokkumer Nieuwe Zijlen gaan we niet meteen richting Kollum maar nemen we onderweg Burum en Kollumerpomp voorafgaand ook nog mee. Ook in Burum heb ik een aantal mensen mogen begeleiden bij afscheid en rouw en in beide kerken aldaar ga ik nog met regelmaat ook voor. Hetzelfde geldt ook voor Kollumerpomp en dit dorp heeft ook in mijn eigen geschiedenis een plek, van 1973-1976 hebben wij daar gewoond en hadden mijn ouders daar het beheer van dorpshuis “Het Trefpunt”. Zodoende kon eigenlijk Kollumerpomp ook niet overgeslagen worden.

Vele medelopers hebben zich aangemeld, de komende weken zal ik proberen zoveel mogelijk hen over de route te verdelen zodat ik niet de ene keer dertig mensen mee heb lopen en een andere keer geen. Zo snel mogelijk zal ik hierin duidelijkheid geven. Het verdere programma met o.a. waar onderweg wat te doen of te zien is volgt binnenkort ook.

Blijven jullie de ontwikkelingen volgen de komende tijd? Ik zal zo nu en dan ook laten weten hoe de training in dit alles voorafgaand verloopt en wil je in die training ook eens een stukje al meelopen? Laat het me weten!

En doneren kan nog steeds hoor op pelgrimswandeling.nl, dit t/m 2 november 2024.

Tot snel

Jan.